On täysin sattumaa, että minusta tuli taidemaalari. Minusta piti tulla elokuvaohjaaja, mutta löysin itseni uudestaan lukion kuvataidekurssilla. Kun kurssi oli päättynyt, ihmettelin, miten nyt voin jatkaa maalaamista. Opettaja Anneli Heikkinen sanoi: ”Ryhdy taiteilijaksi!”. Ei ollut tullut mieleenikään, että niinkin voisi tehdä! Jostain syystä en koskaan halunnut hakeutua taidekouluun. En halunnut, että kukaan tulee sorkkimaan minun ja kankaan väliin. Se on minun tapani tehdä taidetta.

Pidin ensimmäisen yksityistaidenäyttelyn jo 19-vuotiaana. Jotkut pitivät rohkeana tekona pitää näyttely aloittelevana taitelijana, mutta minulle se oli täysin luontevaa. Näyttelyitä on tullut pidettyä sen jälkeen eri puolilla Suomea. Nykyään taiteeseeni voi tutustua ateljeessani yksityisesti ilman kuoharilaseja ja pönötystä.  

Uskon, että maalaaminen on tapa puhdistaa itseäni, kurkottaa kohti sielua ja ydintä. Olen monta kertaa tarttunut pensseliin elämän käännekohdissa, koska maalari maalaa, myös ilon ja surun hetkillä. Taiteilijuutta ei voi koskaan kääntää pois, vaikkakin taukoa olisi itse maalaamisesta. Värisilmä ei lepää arjessakaan ja itse asiassa se vain marinoituu ajan myötä. En tiedä muuta tapaa maalata kuin maalata rehellisesti ja aidosti sitä miltä tuntuu. Tunnustaudun siinä mielessä romantikoksi. Eniten nautin siitä, kun löydän jotain ihan uutta maailmaa kokeilemisen kautta. 

On aina hieno tunne, kun teos löytää uuden kodin. Taiteilijana haluan jakaa taidettani muille. Parhaimmat taidekokemukset syntyvät usein vuorovaikutuksena taiteilijan, teoksen ja kokijan välillä. Siinä kohtaamisessa on jotain mystistä ja ainutkertaista, jota en halua edes liikaa analysoida. 

Toivottavasti nautit maalauksistani. Kerron mielelläni niistä lisää. Voit tiedustella maalauksistani ottamalla suoraan minuun yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät sivujen alapuolelta. Voit halutessasi tulla tutustumaan niihin ateljeeheni. Kiitos mielenkiinnosta!

Miika maalaa